Ode to the Quiet

speeltijd 20:00 - 20:40
kleine tent

Volgens ambient pop-collectief Ode to the Quiet is het bestaan niet slechts een lineaire opeenvolging van gebeurtenissen. Naarmate je ouder wordt, vrienden maakt, verliefd wordt en verlies lijdt slaat het onderbewustzijn alles op. Terwijl je verder leeft en ademt worden deze ervaringen vervormt en versterkt. Ze ontvouwen opnieuw als herinneringen, déjà vu, nostalgie en dromen.

Ode to the Quiet’s tweede album The Drift verkent dit multidimensionale idee van realiteit met atmosferische songs waarin de grens tussen elektronische en organische geluiden oplost. Tekstuele en muzikale elementen keren meerdere malen terug om de nummers op een betekenisvolle manier met elkaar te verbinden.

Voor dit album heeft de band dan ook samengewerkt met producer Johannes Berglund, die onder andere meewerkte aan The Knife’s baanbrekende meesterwerk Shaking The Habitual en albums van Fever Ray en Ane Brun. Met The Drift koestert Ode to the Quiet de magie en waarheid achter de vergankelijkheid, het onderbewustzijn en weer bewust worden van jezelf, de ruimte, de tijd en het universum, en weten ze dit op Spijkerrok ook moeiteloos over te brengen naar het publiek.

 

#bandadoptiespijkerrok: Ode to the Quiet is geadopteerd door P&O Partner, dé specialist in HR-functies. Zelf een vacature vrij of ken je iemand die iemand zoekt of zelf zin heeft in een nieuwe HR-job? Stuur ze door naar Jan-Willem van P&O Partner!

Ontwerp & Techniek JeroenSchoonderbeek.nl