Goede doel SPIJKERROK 2018:

SPIJKERROK steunt WALHALLAb Arnhem

Zoals elk jaar sinds SPIJKERROK startte in het studentenhuis aan de Kastanjelaan steunt het festival mooie projecten in binnen- en buitenland. Afgelopen jaar was er support voor het JONA-huis en voor spelmateriaal voor kinderen met een beperking op Thialf. Daarnaast was er een bijdrage voor student Marten Berger die met een verbouwde ijscobus straatmuzikanten in heel Europa op beeld en geluid vastlegt.

Dit jaar heeft SPIJKERROK ervoor gekozen de op te zetten Arnhemse tak van WALHALLAb te ondersteunen. WALHALLAb is een übercoole leer- en werkplaats voor  waar alle dingen kunnen die thuis en op school niet kunnen. WALHALLAb gelooft niet in labels en rugzakjes; iedereen is welkom en eventuele rugzakjes worden direct in de hoek gepleurd. Verantwoordelijkheid, respect en geloof in het kunnen van kinderen, daarmee heeft WALHALLAb zich de afgelopen jaren bewezen. Binnenkort kan ook de Arnhemse jeugd aan de slag met soldeerbout, cirkelzaag en allerlei andere coole gereedschappen.

In het Pinksterweekend trapte WALHALLAb Arnhem af op Vrijstaat Thialf. Met zo n veertig kinderen is een Geheime Tuin gemaakt. Naast wilgentakken en totempalen hebben de kids een 200 kilo zwaar beeld van de Eusebiuskerk opegraven en een mooie plek gegeven. Binnenkort worden er vliegtuigen, boomhutten en de meest spectaculaire kunstwerken gemaakt!

WALHALLAb website: www.walhallab.nl

Ontwerp & Techniek JeroenSchoonderbeek.nl